FAQ

Stichting Puzzelstuk is in overleg met woningbouwvereniging de Sleutels uit Leiden om te komen tot een nieuw gebouw voor dit initiatief. De Sleutels zou dan eigenaar en verhuurder worden.

De volgende vereisten voor het gebouw zijn opgenomen in het Programma van Eisen:

1. Het gebouw bestaat uit 16 studio’s, 2 gezamenlijke huiskamers en een ruimte voor de zorgverlener;
  2. Iedere studio heeft een eigen voordeur met huisnummer (zodat de woningen in aanmerking komen voor huurtoeslag). Achter deze voordeur is een gangetje met toegang tot een eigen badkamer en een opslagruimte. De studio zelf heeft een klein keukenblok. De studio’s zijn 40m2 groot;
  3. De gezamenlijke huiskamers moeten groot genoeg zijn voor een gezamenlijke keuken, eethoek en zithoek;
  4. Bij het bouwen wordt rekening gehouden met een zo’n prikkelarm mogelijke omgeving. Voorbeeld hiervan is een extra isolatie rondom de waterleidingen.

De woning is verdeeld over 2 woongroepen en er zijn 16 woonunits voor de bewoners. Op dit moment hebben we alle bewoners weten te selecteren. Nieuwe inschrijvingen komen nadat ze zijn geselecteerd op de wachtlijst.