Esther Karsch-Spiro

2023/2024
  • Werkgroep Tuin
Mijn naam is Esther Karsch-Spiro en ik ben de oprichter en voorzitter van Stichting Puzzelstuk en het aanspreekpunt voor ouders en instanties.

Ik word in januari 50 jaar en ben volgend jaar 25 jaar getrouwd met Gerben. Samen zijn wij de ouders van 3 zonen. Voor onze jongste zoon Wilco ben ik dit project begonnen. Dit omdat ik mij ernstig zorgen maak over de toekomst van mijn zoon Wilco. Hij is 15 jaar, heeft een laag IQ en is klassiek autistisch. Hij volgt cluster 3 onderwijs op het Metrum. Op het Metrum zitten kinderen met allerlei handicaps en een laag IQ. Ik zie dagelijks aan Wilco dat hij hierdoor zo veel prikkels te verwerken heeft dat het leven af en toe wel erg moeilijk en vooral vermoeiend voor hem is. Natuurlijk heb ik mij samen met Gerben verdiept in wat voor mogelijkheden er later zijn voor Wilco. En dan zie je vaak die mengeling van handicaps terug in het wonen en werken. Behalve bij Villa Voorschot. Door dit initiatief geïnspireerd hebben wij besloten een eigen, soort gelijk, initiatief te ontplooien.
Esther Karsch-Spiro
2022/2023